Heder6 1

Header6 0


  20 березня відбувся захист виробничої (педагогічної) практики здобувачів денної та заочної форми ОС Магістр. Практика проходила у два терміни: 30 жовтня 2023 р. до 26 листопада 2023 р. та з 05 лютого 2024 р. до 03 березня 2024 р.

01

  Груповим керівником 261 групи денної форми була к.п.н, доцент кафедри фахових методик та інноваційних технологій у початковій школі Торчинська Т. А.

  Груповим керівником 261 групи заочної форми була доктор педагогічних наук, професор кафедри фахових методик та інноваційних технологій у початковій школі Комар О. А.

  Груповим керівником 262 групи заочної форми була к.п.н, доцент кафедри фахових методик та інноваційних технологій у початковій школі Роєнко Л. М.

  Мета практики:

  • оволодіння здобувачами вищої освіти системою компетентностей для виконання комплексу функціональних обовязків учителя початкової школи;
  • поглиблення і закріплення теоретичних знань з педагогіки, психології та методик початкового навчання, отриманих здобувачами вищої освіти у ЗВО та застосування їх під час виконання конкретних педагогічних завдань у школі;
  • формування і розвиток у майбутніх учителів педагогічної майстерності під час виконання ними обов’язків вчителя;
  • виховання інтелектуальних, моральних, естетичних та інших якостей, інтересу і любові до обраної професії, потреби до самоосвіти, вироблення творчого, навчально- і науково-дослідницького підходу до педагогічної діяльності.

  На захисті практики здобувачі вищої освіти поділилися результатами проходження практики та своїми враженнями. А здобувачі вищої освіти, які працюють за спеціальністю розказали про свій досвід роботи вчителем початкової школи.

  Так, Стріюк Марина Валеріївна, яка працює вчителем початкової школи в Христинівському ліцей № 1 Христинівської міської ради Черкаської області, представила свій звіт у вигляді презентації. Здобувачка розповіла про методи, прийоми, які використовує на своїх уроках: «Я добираю та реалізовую різноманітні методи і прийоми, спрямовані на творче розв’язання завдань різностороннього розвитку і виховання учнів молодшого шкільного віку в сучасних умовах» - додає Марина Валеріївна.

02

03

  Ящик Анна Валентинівна також працює вчителем початкової школи у  ліцеї № 6 міста Житомира ім. В.Г. Короленка Житомирської області. Анна Валентинівна зауважила: «Професія вчителя - це благородна професія. Я завжди мріяла бути вчителем саме початкової школи. І тепер, працюючи з дітьми, я пишаюся, що я - педагог!»

04

05

  Гринько Наталя Василівна проходила практику в Успенівському ОЗЗСО Успенівської сільської ради Білгород-Дністровського району Одеської області. Практикантка розповіла про період проходження практики так: «Я відчула велику відповідальність, адже маю стати прикладом для учнів, добре знати свій предмет та специфіку його викладання. А найголовніше – бути професіоналом своєї справи і любити дітей».

06

  Говорова Галина Федорівна працює вчителем початкової школи у комунальному закладі «Лисогірська гімназія» Кодимської міської ради Подільського району Одеської області. Здобувачка поділилася своїм досвідом роботи.

07

08

09

  Галина Федорівна залюбки відповідала на питання інших здобувачів вищої освіти щодо її педагогічної діяльності.

  Миколайчук (Смосюк) Катерина Сергіївна проходила практику у Сушківському ліцеї Дмитрушківської сільської ради Уманського району Черкаської області. Враження від практики: «Я швидко навчилася знаходити підхід до учнів, тому в мене з ними склалися доброзичливі й теплі стосунки. Важливо і те, що в будь-якій ситуації я могла звернутися за допомогою до вчителів-наставників».

  Лосєва Сіма Хвічаївна: «Практика для мене – це безцінний досвід спілкування з дітьми, а також наполеглива праця, в якій можна передбачити всі можливі труднощі та способи їх подолання».

  На захисті практики групові керівники прослухали звіти усіх здобувачів вищої освіти, які проходили практику та зробили підсумок, що мета практики досягнута, завдання виконанні у повному обсязі.

  Бажаємо подальшого успіху нашим здобувачам вищої освіти!

Reklama2021