Heder6 1

Header6 0


ЧИ ПОТРІБНО ВИВЧАТИ ФІНАНСОВУ ГРАМОТНІСТЬ У ШКОЛІ?

  29 квітня 2021 року на факультеті початкової освіти відбувся  круглий стіл на тему «Чи потрібно вивчати фінансову грамотність у школі?».

  Круглий стіл організовано з метою обговорення актуальної нині проблеми формування складової ключової компетентності «підприємливість та фінансова грамотність» – фінансової грамотності учнів, зокрема, початкової школи, яка має наскрізно формуватися через усі навчальні предмети, розвиваючи в учнів економічний спосіб мислення, майстерність раціонально поводити себе як споживач, здатність бути конкурентноспроможними у життєдіяльності тощо.

  Доповідачами стали викладачі кафедри фахових методик та інноваційних технологій у початковій школі.

 01

 

  Доктор педагогічних наук, професор Комар О. А. представила повідомлення на тему «Фінансова грамотність – одна з компетенцій, якою мають оволодіти учні Нової української школи».

  Чучаліна Ю. М., викладач-стажист презентувала виступ на тему «Фінансова грамотність для учнів початкової школи».

 02

 

  Шляхи реалізації наскрізної змістової лінії «Підприємливість і фінансова грамотність» на уроках інтегрованого курсу «Я досліджую світ» запропоновано кандидатами педагогічних наук, доцентами Грітченко Т. Я. та Лоюк О. В.

  Реалізація означеної змістової лінії «Підприємливість і фінансова грамотність» на уроках іноземної мови стала предметом виступу викладача кафедри Байдюк Л. М.

 Кандидат педагогічних наук, доцент Торчинська Т. А. запропонувала увазі присутніх виступ на тему «Використання матеріалів про фінансову грамотність у процесі вивченні української мови та літературного читання у початковій школі».

  Про інтегровані уроки позакласного читання та курсу фінансової грамотності розповіла кандидат педагогічних наук, доцент Роєнко Л. М.

 

  Учасники круглого столу взяли активну участь у дискусії в контексті зазначеної теми зібрання.