Heder6 1

Header6 0


Всеукраїнська гостьова лекція  «РОЗВИТОК ДОСЛІДНИЦЬКИХ УМІНЬ У ЗДОБУВАЧІВ ДОШКІЛЬНОЇ ТА ПОЧАТКОВОЇ ОСВІТИ»

  24 вересня 2024 року науково-педагогічні працівники та здобувачі вищої освіти факультету початкової освіти долучилися до Всеукраїнської гостьової лекції «Розвиток дослідницьких умінь у здобувачів дошкільної та початкової освіти».

  Ініціатор заходу – педагогічний факультет Українського державного університету імені Михайла Драгоманова.

  Спікеркою виступила Тетяна ВАСЮТІНА – докторка педагогічних наук, професорка, професорка кафедри початкової освіти та інноваційної педагогіки Українського державного університету імені Михайла Драгоманова.

  Слухачі мали змогу дізнатись про терміносистему проблеми розвитку дослідницьких умінь дошкільників і молодших школярів, підходи до класифікації дослідницьких умінь і дослідницьких завдань у науковому дискурсі; ознайомились з орієнтовним змістом і методами навчання, спрямованими на розвиток дослідницьких умінь здобувачів освіти в процесі вивчення природничої освітньої галузі.

  Тетяна Васютіна детально розповіла про практику використання в освітньому процесі початкової школи та закладах дошкільної освіти різних типів досліджень: досліджень-розпізнавань, досліджень-спостережень, досліджень-пошуку тощо.

  Лекція була надзвичайно цікавою і пізнавальною як для викладачів, так і для майбутніх учителів початкової школи.

Щиро дякуємо спікерці та організаторам заходу!