Heder6 1

Header6 0


НАУКОВО-МЕТОДИЧНИЙ СЕМІНАР «АКТУАЛЬНІ ПИТАННЯ ПІДГОТОВКИ ЗДОБУВАЧІВ ВИЩОЇ ОСВІТИ ДО ПРОФЕСІЙНОЇ ДІЯЛЬНОСТІ»

  26 грудня, відповідно до розпорядження навчально-методичної комісії університету, відбувся семінар для здобувачів вищої освіти І-IV курсів денної форми навчання факультету початкової освіти.

  У ході зустрічі були розглянуті питання неформальної та інформальної освіти (доповідач – кандидат педагогічних наук, викладач кафедри фахових методик та інноваційних технологій у початковій школі Лоюк Оксана Вікторівна) та питання дотримання академічної доброчесності (доповідач – кандидат педагогічних наук, доцент кафедри виховних технологій та педагогічної творчості Добридень Алла Володимирівна).

  Із вступним словом до учасників зустрічі звернулася заступник декана з навчальної роботи, кандидат педагогічних наук, доцент Ящук Олена Миколаївна, яка поінформувала про актуальність та важливість питань вище окресленої тематики.

01

  Оксана Вікторівна розповіла, що для сучасного педагога, який бажає йти в ногу з часом і бути в тренді, ідея безперервної освіти допомагає вирішити цю проблему. І не дивно, що таких педагогів стає дедалі більше, адже сучасна наука розвивається настільки швидко, що часто професійні знання, здобуті людиною, вже за кілька років стають застарілими та потребують оновлення.

  Відгукуючись на виклики сьогодення та потреби педагогів, держава передбачила можливість безперервного навчання у новому Законі про освіту, відповідно до якого педагог має можливість обирати один із видів освіти впродовж життя – формальну, неформальну чи інформальну.

02

  Алла Володимирівна розповіла, що академічна доброчесність є невід’ємним аспектом в університетському середовищі і має високий стандарт вимог до чесності, етики та відповідальності в академічних зусиллях. Це означає, що здобувачі вищої освіти, викладачі та дослідники повинні дотримуватися високих моральних та етичних стандартів під час викладання, вивчення та проведення досліджень.

03

Дякуємо всім учасникам навчально-методичного семінару за співпрацю!