Heder6 1

Header6 0


ГОДИНА СПІЛКУВАННЯ «ПОДВИГИ ВЕТЕРАНІВ ВІЙНИ ЧЕРКАЩИНИ»

  25 квітня у волонтерському штабі «До Перемоги» куратор 21 групи факультету початкової освіти, доцент кафедри виховних технологій та педагогічної творчості Ірина Дзюбенко провела годину спілкування «Подвиги ветеранів війни Черкащини».

  Здобувачі вищої освіти ознайомилися з інформацією про подвиги Ветеранів війни на Черкащині, які проявили безсумнівний героїзм і відданість своїй країні.

  Декілька цікавих фактів про подвиги:

  Захист міста від летючих бомб – у 1941 році під час нацистської окупації Черкас ветерани війни взяли на себе важку відповідальність за захист міста від летючих бомб. Вони здійснювали нічні патрулювання та приховували цивільне населення від ворожих налетів.

  Допомога партизанам – ветерани війни на Черкащині допомагали партизанам у боротьбі з нацистськими військами, забезпечували їх харчуванням та ліками, передавали розвідувальну інформацію про рух ворожих військ.

  Боротьба з пропагандою ворога – ветерани війни на Черкащині активно протидіяли пропаганді нацистської окупації, допомагали підпільним виданням розповсюджувати правдиву інформацію про хід війни та злочини ворога.

  Евакуація цивільного населення – під час відступу військ нацистської Німеччини, ветерани війни на Черкащині забезпечували евакуацію цивільного населення з небезпечних районів, забезпечуючи їм безпечний перехід через лінію фронту.

  Рятування поранених – ветерани війни на Черкащині допомагали рятувати поранених воїнів на передовій, організовували медичну допомогу та евакуацію поранених в лікарні.

  Окрім історичних спогадів здобувачі, разом із куратором, надали реальну волонтерську допомогу, яка сьогодні так необхідна нашим захисникам. Кожен патріот своєї держави може зробити посильний вклад у наближення Перемоги і на цьому добре розуміються учасники 21 групи, які неодноразово долучалися до плетіння сезонних сіток.

  Тому закликаємо всіх небайдужих приходити до волонтерського штабу «До Перемоги»  та допомагати Збройним Силам України наближати Перемогу!

00