Heder6 1

Header6 0


ПРО ПРОФІЛАКТИКУ ЗАЛУЧЕННЯ СТУДЕНТСЬКОЇ МОЛОДІ ДО НЕБЕЗПЕЧНИХ КВЕСТІВ

ПРО ПРОФІЛАКТИКУ ЗАЛУЧЕННЯ СТУДЕНТСЬКОЇ МОЛОДІ ДО НЕБЕЗПЕЧНИХ КВЕСТІВ

Відповідно до рекомендаційного листа від 15.12.2017 року №468/01-19 «Про профілактику залучення учнівської та студентської молоді до небезпечних квестів», на факультеті початкової освіти заступник декана з виховної роботи Добридень А.В. проінформувала кураторів академічних груп про існування у соціальних мережах суїцидальної інтернет-гри під назвою «Червона сова».

 

553fec1c9dcbf63bb30110c72a0a2aa9f63f2440

Куратори І–ІІІ курсу факультету початкової освіти: Загоруйко Н.П., Резніченко І.Г., Ящук О.М., Сорока Л. М., Добридень А.В., Коломієць Н.А., Щербак О.В. провели зустрічі зі студентами на тему «Інтернет-ігри та їх вплив на особистість», «Вбивча гра «Червона сова»», «Небезпечні групи смерті у соціальних мережах», на яких студенти дізналися, що в Україні набирає обертів нова суїцидальна гра «Червона сова». Основними поведінковими ознаками участі підлітка у «групах смерті» є відчуженість, утома, сонливість, постійна присутність у мережі Інтернет, порізи на руках. Тому студенти мають бути обачні та уважні не лише по відношенню до себе, але й до своїх друзів та одногрупників.

1 1

Викладачем кафедри психології Лівандовською І.А. була проведена психопрофілактична бесіда зі студентами І курсу факультету початкової освіти, метою якої було попередження самогубств серед молоді у зв’язку з поширенням деструктивних квестових ігор.

DSC 0211

2

На завершення свого виступу Лівандовська І.А. повідомила номери телефонів гарячої лінії, за якими студенти можуть звертатися у разі вище зазначеної проблеми.

ТЕЛЕФОНИ ГАРЯЧИХ ЛІНІЙ

Національна дитяча гаряча лінія ГО «Ла-Страда – Україна»:

0 800 500 225 (безкоштовно зі стаціонарних телефонів) або

116 111 (безкоштовно для мобільних операторів).

Департамент кіберполіції Національної поліції України за номером гарячої лінії: (044) 374-37-21 з 8:45 до 19:30 (в робочі дні), чи за електронною адресою: http:// www.cybercrime.gov.ua (цілодобово).