Heder6 1

Header6 0


ЗУСТРІЧ ЗІ СТЕЙКХОЛДЕРАМИ: ОБГОВОРЕННЯ НАСКРІЗНИХ ПРОГРАМ ПРАКТИК ФАКУЛЬТЕТУ ПОЧАТКОВОЇ ОСВІТИ

  29 серпня вібулося онлайн-засідання із зовнішніми та внутрішніми стейкхолдерами факультету початкової освіти.

  Зустріч зі стейкхолдерами організована саме задля вироблення стратегії та напрямів впровадження освітньої та наукової діяльності, підвищення якості професійної, практичної підготовки майбутніх фахівців шляхом співпраці факультету з школами міста та району, а також з дошкільними закладами.

  Нині процес взаємодії зацікавлених сторін в межах факультету реалізується через участь стейкхолдерів на всіх етапах реалізації освітньої траєкторії, зокрема: через ознайомлення, обговорення, внесення пропозицій при розробці освітніх програм та навчальних планів факультету; залучення зовнішніх стейкхолдерів до практичних занять; проведення педагогічної та навчальної практики в школах та дошкільних закладах, що є потенційними для подальшого працевлаштування здобувачів вищої освіти.

  З вітальним словом до учасників звернувся декан факультету початкової освіти кандидат психологічних наук, професор кафедри психології Якимчук Б. А., він подякував всім стейкхолдерам за тісну співпрацю, наголошуючи, що зазначена взаємодія – один із головних пріоритетів у роботі, в удосконаленні навчального процесу.

000

  Декан факультету зазначив, що стейкхолдери беруть активну участь в розробці освітніх програм, затвердженні робочих та наскрізних програм практик здобувачів вищої освіти.

  Нагальним завданням є прогнозування потреб ринку праці у фахівцях за спеціальністю Початкова освіта, розширення баз практик, сприяння працевлаштування випускників факультету на роботу, посиленні профорієнтаційної роботи.

  До зустрічі приєдналися: директор Уманської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №11 ім. М. П. Бажана Сокирський В. В., директор Уманської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 8 Шелепко Г. А., директорка Уманського навчально-виховного комплексу «Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів №10 - медична гімназія» Молчан Г. П., шкільний психолог, вчитель інформатики та вчителі початкової школи, директорка Маньківського закладу загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів №1, директорка Родниківського ліцею імені Т. Г. Шевченка Паланської сільської ради Слупіцька О. І., директорка Дмитрушківського ліцею Дмитрушківської сільської ради  Мовчан Н. І., виконуюча обов'язки керівника Навчально-виховного комплексу №1 «Дошкільний навчальний заклад-загальноосвітній навчальний заклад І ступеня»  м. Умань Новіцька Л. І., завідувачка кафедри фахових методик та інноваційних технологій у початковій школі доктор педагогічних наук, професор Комар О. А., завідувач кафедри теорії початкового навчання доктор педагогічних наук, професор Муковіз О. П., завідувачка кафедри виховних технологій та педагогічної творчості кандидат педагогічних наук, доцент Макарчук В. В., заступник декана з педагогічної практики Байдюк Л. М.

010

  Під час зустрічі було обговорено робочі та наскрізні програми практик для освітнього ступеня Бакалавр та Магістр та узгоджено адаптовані завдання практик для кожної освітньо-професійної програми.

020

  Керівники закладів дали пропозиції щодо ефективного проходження практики здобувачами вищої освіти в умовах воєнного стану в дистанційному форматі.

030

  Підсумовуючи результати зустрічі, декан Борис Андрійович Якимчук щиро подякував учасникам за роботу, проявлену ініціативу, активну участь в засіданні та закликав всіх до подальшої співпраці, активізації наукових досліджень, розширенні баз практик, впровадження інноваційних технологій навчання в освітній процес задля удосконалення професійної підготовки майбутніх фахівців.