Heder6 1

Header6 0


МІЖНАРОДНИЙ ДЕНЬ ОРГАНІЗАЦІЇ ОБ’ЄДНАНИХ НАЦІЙ

  24 жовтня 1945 року на конференції у Сан-Франциско, на підставі Хартії Об’єднаних Націй, представники 51 країни ратифікували договір про створення ООН. Україна в числі перших підписала Статут i увійшла в групу країн-засновниць ООН.

  Саме дату набрання чинності Статуту відзначають як День Організації Об'єднаних Націй. У 1971 році Генеральна Асамблея ООН прийняла резолюцію, в якій рекомендувала державам-членам відзначати цей день як державне свято. Нині ця міжнародна організація об’єднує 193 держави, що прагнуть підтримання та зміцнення миру й міжнародної безпеки, розвитку співробітництва між державами.

 Навчальну поїздку до Австрії відвідала професорка кафедри фахових методик та інноваційних технологій у початковій школі Кравчук Оксана Володимирівна, якій пощастило побувати і в ООН.

  Метою поїздки є залучення до участі молоді для всебічного вивчення найкращих європейських практик у різних сферах суспільного життя. У рамках пізнавальних подорожей планується вивчення політичного устрою країни, економічного розвитку, особливостей системи освіти, соціальної політики, екології та участі молоді в управлінні державою.

01

04

02

03