Heder6 1

Header6 0


КІНОЛЕКТОРІЙ 12.10.2021 Р.

  Одним із напрямів виховної роботи на факультеті є розвиток у здобувачів вищої освіти патріотичних почуттів до рідної землі, до захисників України, взаємоповаги один до одного, взаєморозуміння; формування  інтересу до героїчного минулого держави і сьогодення.

   Напередодні Дня захисників і захисниць України на факультеті відбувся перегляд кінофільму «Пекельна хоругва або, Різдво Козацьке».

0120

  Це – український художній фільм-казка 2019 року режисера Михайла Кострова. Сценарій до фільму базується на казці українського сценариста та казкаря-лірника Сашка Лірника «Про старого козака, різдвяного чорта, чотири роги і козацький рід».

  Велика увага творців стрічки зосереджена на українських фольклорних традиціях та звитягах українського козацтва, що постійно прагнуло справедливості та волі. Українські козаки у фільмі зображені безстрашними воїнами, що б’ються не лише у відкритому бою, але й здатні здолати ворога, вдавшись до хитрощів. Українці тут не нещасні й пригноблені, а вільні та «круті», з гумором, знають багато мов та діляться знаннями зі слабшими. Вони – справжні герої, вміють показати істинно український характер.