Heder6 1

Header6 0


Всесвітній тиждень космосу

   З 4 по 10 жовтня Генеральною Асамблеєю встановлено Всесвітній тиждень космосу, задля того щоб підкреслити вагомий внесок в розвиток пізнання світу, космічної науки та техніки. Зазначені дати відновлюють найпомітніші кроки до безмежного всесвіту, такі як запуск першого штучного супутника Землі «Супутник I» 4 жовтня 1957 року і вступ в силу 10 жовтня 1967 року Договору про принципи діяльності держав з дослідження і використання космічного простору, щоб він завжди був мирний.

  Студенти 2 курсу факультету початкової освіти відвідали навчально-виховний центр «Планетарій» Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини та ознайомилися з принципами його роботи. Вони із захопленням слухали розповідь про утворення різних сузір’їв і спостерігали за їх рухом на уявній небесній сфері.

01

  Технічне забезпечення планетарію дозволяє побачити зоряне небо з будь якого ракурсу незалежно від погодних умов, періоду доби чи навіть те, що ніколи не можна спостерігати в наших широтах. Інструментарій планетарію здатен відтворити проекцію небесної сфери зоряного неба у будь-який момент часу, дає можливість спроектувати близько п’яти з половиною тисяч видимих людському оку зірок.

02

03

00