Heder6 1

Header6 0


До 133–ої річниці з дня народження А. С. Макаренка.

   13 березня минає 133 роки з того дня, як народився видатний педагог Антон Семенович Макаренко.

« Виховує все: люди, речі, явища, але перш за все та довше за все люди, з них на першому місці – батьки та педагоги»

А. С. Макаренко

  Антон Семенович Макаренко – один з найвідоміших педагогів світу, один із засновників системи дитячо-підліткового виховання, який розробив теорію та методику виховання в колективі, теорію сімейного виховання. Його педагогічну спадщину становлять понад 150 творів (романи, повісті, оповідання, п'єси, сценарії, педагогічно-публіцистичні статті), в яких висвітлено новаторську практику, теоретичні положення та сформульовано оригінальні творчі висновки. Найвідоміші з них це: « Педагогічна поема», « Прапори на баштах», а також « Книга для батьків».

37

Викладачі кафедри виховних технологій та педагогічної творчості щороку проводять різноманітні фестивалі, заходи та семінари, присвячені видатному педагогу. Метою їх є:

  1. Створення педагогічного середовища для реалізації творчого потенціалу студентської молоді.

  2. Стимулювання педагогічної творчості та формування фахових компетенцій.

  3. Виявлення яскравих творчих особистостей та формування резерву педагогічних працівників університету.

Під час вивчення дисципліни «Основи педагогічної майстерності» студенти розв’язують педагогічні задачі та розігрують інсценівки, які відображають мотиви, причини та наслідки вчинків школярів.

5

6

Викладачі кафедри відвідали Державний музей-заповідник А. С. Макаренка, де прослухали розповідь екскурсовода про життя та діяльність педагога, про його нелегку та самовіддану працю, про історію виховної колонії.

7

8

Науково-теоретична спадщина А. С. Макаренка є науковим підґрунтям для нинішніх і майбутніх поколінь педагогів. Вона ретельно вивчається в Уманському державному педагогічному університеті імені Павла Тичини.