«ДІЯЛЬНІСНИЙ ПІДХІД У ПОЧАТКОВІЙ ШКОЛІ»: СПІВПРАЦЯ ФАКУЛЬТЕТУ З THE LEGO FOUNDATION

Надрукувати

  Адміністрація факультету початкової освіти Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини в особі декана факультету початкової освіти, доцента Наталки Дудник, завідувача кафедри фахових методик та інноваційних технологій у початковій школі, професора Ольги Комар висловлює щиру вдячність The LEGO Foundation в Україні за матеріальну підтримку у вигляді сучасного комп’ютера, кольорового принтера, ігрових наборів LEGO та мобільного інтерактивного застосунку Peppy Pals «Веселі друзі».

  Упродовж 2 років доценти кафедри фахових методик та інноваційних технологій у початковій школі Оксана Лоюк і Тетяна Грітченко є учасниками проєкту, організованого фондом The LEGO Foundation при посередництві МОН України. Проєкт сприяє оновленню змiсту професiйної пiдготовки майбутнiх учителiв початкових класiв ЗЗСО та опанування ними методиками й технологiями навчання за принципами педагогiки партнерства, дитиноцентризму, компететнiсного пiдходу.

  У контексті означеного проєкту однією із вибіркових компонент освітньо-професійної програми «Початкова освіта» першого (бакалаврського) рівня вищої освіти є навчальна дисципліна «Діяльнісний підхід у початковій школі», що спрямована на підготовку майбутніх фахівців організовувати та здійснювати ігрову діяльність на основі діяльнісного підходу в загальній системі початкової освіти.

  Технічні засоби навчання та ігрові набори LEGO, отримані у подарунок, стануть у нагоді викладачам та здобувачам вищої освіти для розробки навчальних матеріалів, проведення інтерактивних занять, практичних досліджень.  

  Сподіваємося, що тісна співпраця нашого факультету з The LEGO Foundation і надалі сприятиме підготовці нової генерації учителів початкової школи, здатних розв’язувати складні спеціалізовані задачі початкової освіти з розумінням соціальної та етичної відповідальності за свої дії.

000