Всеукраїнський науково-практичний семінар «ФАХОВА ПІДГОТОВКА МАЙБУТНІХ ПЕДАГОГІВ ДО ПРОФЕСІЙНОЇ ДІЯЛЬНОСТІ В УМОВАХ РЕФОРМУВАННЯ ОСВІТНЬОЇ ГАЛУЗІ»

Надрукувати

  16 травня на базі Комунального закладу «Балтський педагогічний фаховий коледж» відбувся Всеукраїнський науково-практичний семінар «Фахова підготовка майбутніх педагогів до професійної діяльності в умовах реформування освітньої галузі».

00  З вітальним словом на конференції виступив директор КЗ «Балтського педагогічного фахового коледжу» Іванніков Сергій Іванович та завідувач навчально-методичного кабінету Гончарук Валентина Григорівна, яка наголосила на тому, що метою семінару є об'єднання зусиль науковців та практиків щодо осмислення досвіду, викликів, ідей і рішень з проблеми підготовки та професійного розвитку вчителів в умовах впровадження освітньої реформи.

  У пленарному засіданні виступили викладач кафедри фахових методик та інноваційних технологій у початковій школі Байдюк Любов Миколаївна з темою «Використання LEGO-технології на уроках англійської мови у початковій школі» та викладач кафедри теорії початкового навчання Мельничук Віта Олександрівна з доповіддю на тему: «Формування критичного мислення майбутніх учителів початкової школи у контексті медіаосвіти».

01

  Доктор педагогічних наук, професор кафедри теорії початкового навчання Муковіз Олексій Павлович доповів про особливості використання хмарних технологій у процесі підготовки вчителів початкової школи.

  Досвідом роботи з присутніми поділилися заступник директора з НВР, вчитель початкових класів Балтського ліцею № 2 Калініна Наталя Анатоліївна з доповіддю «Використання ІКТ з метою забезпечення якісного навчання, виховання та гармонійного розвитку дітей молодшого шкільного віку в умовах креативної освіти НУШ».

  На семінарі був присутній методист, старший науковий співробітник ДНУ «Інститут модернізації змісту освіти» Копосов Павло Германович, який розказав про дидактичні особливості організації навчально-ігрової діяльності молодших школярів.

02

  У ході загальної дискусії всі учасники семінару мали можливість поділитися своїми міркуваннями щодо порушених тем та власним досвідом. Зокрема, відзначили, що отримана інформація актуальна, корисна в контексті сучасної педагогічної науки.

  Відвідавши семінар, хочеться висловити величезну вдячність за надання можливості прийняти участь в семінарі, тема якого є вагомою, актуальною та необхідною для фахової підготовки майбутніх педагогів до професійної діяльності в умовах реформування освітньої галузі.

  Нам була надана можливість відвідати тренінг «Стаємо сильнішими разом» з використанням ОДГ/ОПЛ задля сприяння інтеграції дітей, які опинилися в умовах війни. Тренінгове заняття проведено майстер-тренеркою з ОДГ/ОПЛ швейцарсько-українського проєкту DECIDE, андрагогом, викладачкою соціально-економічних дисциплін коледжу Кифоренко Тетяною Тимофіївною.
03

  Окрема вдячність директору коледжу Іваннікову Сергію Івановичу, завідувачу навчально-методичного кабінету Гончарук Валентині Григорівні та всім організаторам проведення семінару за чудовий прийом та інформаційний семінар.