ПРОФЕСІЙНИЙ РОЗВИТОК ВИКЛАДАЧІВ ПЕДАГОГІЧНИХ УНІВЕРСИТЕТІВ В УМОВАХ НЕФОРМАЛЬНОЇ ОСВІТИ

Надрукувати

  4 травня за сприяння кафедри виховних технологій та педагогічної творчості був проведений регіональний науково-практичний семінар «Професійний розвиток викладачів педагогічних університетів в умовах неформальної освіти».

  Модератор заходу – кандидат педагогічних наук, доцент кафедри виховних технологій та педагогічної творчості, докторант Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини Коломієць Наталія Андріївна.

  Семінар був організований з метою обговорення нових тенденцій та інновацій в освіті в умовах сьогоденних викликів, актуальних питань професійного розвитку викладачів закладів вищої освіти, зокрема в контексті неформальної освіти та обміну досвідом між учасниками заходу.

  У процесі роботи наукового семінару, науковцями з різних регіонів України, було представлено доповіді та презентації, що стосувалися різних аспектів психологічної підтримки учасників освітнього процесу. Так, доцент кафедри дошкільної педагогіки і психології Глухівського національного педагогічного університету ім. О. Довженка Тітаренко Світлана Анатоліївна висвітлила питання про засоби психологічної стійкості особистості в умовах війни.

  Про психологічну підтримку учасників освітнього процесу, що сьогодні є необхідною умовою забезпечення найвищого рівня навчання, виховання, фізичного та емоційного розвитку, виступила доцент кафедри педагогіки, психології та менеджменту освіти Київського обласного інституту післядипломної освіти педагогічних кадрів, докторант Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини Аносова Анастасія Вікторівна.

  Доцент кафедри кримінального процесу і криміналістики Київського університету інтелектуальної власності і права НУ «ОЮА» Палій Алла Миколаївна презентувала результати дослідження на тему «Копінг-стратегії як ефективний спосіб формування резильєнтності викладача ЗВО в умовах воєнного стану».

  З питанням про екологічну компетентність викладачів, як крок до збереження екосистем України виступила Шкрільова Світлана Михайлівна, викладач біології та екології Красноармійського міського ліцею «Надія» м. Покровськ.

  У ході роботи наукового семінару учасники мали змогу обговорити актуальні питання, що стосуються професійного розвитку викладачів закладів вищої освіти та взяти участь у дискусіях із колегами.

  Організатори науково-практичного семінару сподіваються на продовження плідної співпраці, бажають всім освітянам мирного неба та якнайшвидшої Перемоги!

00

01

03

05