ТРИМАЄМО ТВОРЧИЙ ФРОНТ ЗА КОРДОНОМ

Надрукувати

  Здобувачка вищої освіти ОС «магістр» 1 групи факультету початкової освіти – Надія Деде сьогодні знаходиться за межами України, де не тільки продовжує навчатися дистанційно але й активно підтримує та поширює культуру своєї Батьківщини.

  Надія ділиться своїми враженнями:

  «Через війну у рідній країні проживаю в Німеччині. Творчі люди завжди знаходять себе, тому активну діяльність розпочала у місті Гамбурзі. Працюю з дітками, організовую різні тематичні свята, дні народження. Часто співаю як солістка на концертах Free people. До складу цієї команди входить молодь з України, яка була змушена покинути свою домівку, проте мають активну патріотичну позицію: кожного тижня готують концертну програму, щоб зібрати донат для наших військових. Однією з ідейних організаторів є відома акторка театру та кіно Дар’я Петрожицька.

02

04

  24 лютого 2023 року разом з фондом «Допомога пораненим військовим» відбувся захід, присвячений річниці повномасштабної війни, на якому зібрали 1380 евро та передали на допомогу ЗСУ.

05

06

  Також дуже рада співпрацювати з німецько-українською організацією Feine Ukraine,  яка допомагає українцям з 2014 року. У травні місяці ми плануємо організацію благодійного концерту для військових, які проходять реабілітацію у нашому місті.

03

  24 березня мала велику честь організувати благодійну зустріч Народній артистці України Катерині Бужинській на першому українському радіо у Гамбурзі, а також благодійний захід «Україна – це ми». У результаті зібрали 1200 євро, які передали на купівлю дрону для 10-ї окремої гірсько-штурмової бригади «Едельвейс», що перебуває в Бахмуті. Саме в цій бригаді служить брат Катерини. На заході також виступала фіналістка 10 сезону «Голос країни» Тома Балюк.

07

09

  Мені дуже приємно, що можу бути корисною своїй державі та зміцнювати його духовний фронт. У такі складні часи треба знаходити можливість творити добро для інших та підтримувати один одного. Тому, я дякую Німеччині за допомогу українцям! Також дякую університету за можливість отримувати знання дистанційно!

  Вірю у Перемогу!

  Слава Україні!