УЧАСНИКИ МІЖНАРОДНОЇ ШКОЛИ ПОЛОНІСТИКИ «INTERNATIONAL POLISH STUDIES »

Надрукувати

 20 березня 2023 р. в палацовому комплексі Дембіна стартувала чергова міжнародна школа, організована Університетом імені Адама Міцкевича в Познані для студентів, аспірантів і викладачів українських університетів.

  Участь у школі полоністики «International Polish Studies» взяли студенти, аспіранти та викладачі з м. Умані, м. Переяслава, м. Хмельницького, м. Харкова, м. Херсона.

  Факультет початкової освіти представили студентки І курсу Лілія Крюгер та Олена Соколова.
001

  У перший день учасники заходу мали чудову нагоду прослухати лекції доктора Костянтина Мазура, які були наповнені корисною інформацією про Університет імені Адама Міцкевича. Інтерес викликала розповідь про шлях Костянтина Мазура від студента Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини до викладача Університету імені Адама Міцкевича.

002

  21 березня учасники заходу ознайомилися з історією польської та інших слов’янських мов. Лекцію провели професори Йоланта Мігдал та Агнєшка Піотровська-Воячик.

003

  Науковий директор Польського культурно-освітнього центру Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини професор Ігор Кривошея провів пізнавальну лекцію про польську культурну спадщину міста Умані.
040

005

  22 березня відбулося знайомство з професорами Малгожатою Рибка та Мартою Вжеснєвська-Пєтжак, які розповіли про академічний мовний етекет та стереотипи в мовній культурі Польщі.

006

007

  22 березня польський координатор школи, доктор Войцех Хофманський прочитав лекцію про сучасний стан слов’янських мов.
008

  22 березня відбулася українська вечеря. Надзвичайно смачний суп з галушками, фантастичні вареники з картоплею та капустою, сало й житній хліб з Умані.
009

  23 березня творчі практичні заняття з польської мови провели докторка Ольга Бомбрович разом зі своєю асистенткою (донькою) Веронікою, також пані Ольга ознайомила нас з платформами для успішного вивчення польської мови.
010

  На завершення всіх зустрічей відбулося вручання сертифікатів учасникам міжнародної школи полоністики в палаці Дембіна. Всі були дуже задоволені, але водночас і сумні, бо 4 дні подорожі пролетіли як один.
12

  24 березня в Університеті імені Адама Міцкевича в Познані фінішувала міжнародна школа полоністики. Учасників заходу гостинно прийняв факультет польської та класичної філології та організував цікаву екскурсію містом Познань.

013