ПАМ’ЯТАЄМО ГЕРОЇВ УКРАЇНИ!

Надрукувати

  29 серпня в Україні відзначається День пам’яті захисників України, які загинули у боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України.

  Цей день встановлено Указом Президента України від 23 серпня 2019 року № 621 для увічнення героїзму військовослужбовців і добровольців, котрі віддали життя за свою державу, як нагадування про одну із найкривавіших подій війни на сході України – Іловайську трагедію.

  Символом Дня пам’яті захисників України є квітка соняха. Смертельний для наших захисників «зелений коридор» пролягав через поля із соняшниками. Саме під ними сотні українців поклали в боротьбі з ворогом свої життя на вівтар свободи, гинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України.

 03

  Наразі, День пам’яті захисників України не залишає байдужими жодного українця. «Наші люди пройшли багато випробувань, вистояли проти зла, і сьогодні ми можемо сказати впевнено, що суверенність, незалежність України ми збережемо назавжди. Збережемо, бо в нас є такі воїни. Збережемо, бо в нас є такі громадяни. Збережемо, бо в нас є така єдність. Збережемо, бо в усіх нас є розуміння, за що й за кого ми воюємо», – зазначив Володимир Зеленський.

  З метою гідного вшанування героїзму і самопожертви воїнів, полеглих за Україну, прояву уваги та дбайливого ставлення до родин загиблих студенти факультету початкової освіти долучилися до загальнонаціональної хвилини мовчання.

04

2