15 травня – День пам’яті жертв політичних репресій

Надрукувати

  У День пам’яті і скорботи про жертви політичних репресій, Український народ, схиляючи голови, вшановує пам'ять мільйонів українців, які загинули, були закатовані або постраждали внаслідок тоталітарного режиму.

 За період репресій сім мільйонів українців втратили життя, під жорна репресивної машини потрапили найкращі, найсвідоміші, найосвіченіші люди – інтелігенція, цвіт нації.

  Сьогодні на трагічні сторінки нашої історії ми дивимося крізь призму величезних людських втрат у війні з росією. Героїзм українців доводить світовій спільноті, наскільки важливе для нашого народу поняття свободи у всіх розуміннях цього слова.

  Терор тридцятих років минулого століття був засуджений прогресивним людством і визнаний злочином, спрямованим проти українців. Так і сьогодні, увесь світ прийшов на допомогу Україні.

  Для нашої держави цей історичний відрізок часу є сумним і скорботним. Пов'язаний він із політикою тодішньої влади, яка за допомоги сили, нелюдських знущань, покарань та приниження, намагалася вбити у представників української нації жагу до свободи та незалежності.  

  Пам’ятаючи про те, що найвищою цінністю є життя, ми повинні об’єднати свої зусилля у боротьбі за Мир і Перемогу над рашизмом, за гідне життя кожної людини у своїй державі, Україні!

  Після перемоги у російсько-українській війні, наша держава та Український народ процвітатиме у мирі і радості, пам’ятаючи про жертви політичних репресій.

  Слава Україні! Слава Нації!

 13050