Студентський народний театр драми та комедії – візитна картка Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини

Надрукувати

   27 березня щорічно відзначається Міжнародний день театру – день вшанування театру як надбання культури та всіх його працівників (театральних режисерів, акторів, сценографів та ін.).

    Театральне мистецтво, що виникло в далекій давнині, не втрачає своєї популярності і нині. Театр має надзвичайно важливе етичне, художнє значення, несе в суспільство ідеї гуманізму та доброти, слугує справі миру і співпраці між народами.

   Український театр сьогодні органічно поєднав кращі традиції світової та національної культури. Він був і залишається джерелом високої духовності, могутнім засобом натхнення, носієм загальнолюдських та національних цінностей.

   Поряд з професійними театрами гідне місце займають аматорські колективи, серед яких – студентський народний театр драми та комедії Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини, що діє уже понад 20 років.

 2

 

Засновником та незмінним художнім керівником колективу є творчий та відданий професіонал своєї справи, режисер-постановник, сценарист, Заслужений працівник культури України Наталія Дмитрівна Алексеєва.

3

   Репертуар театру покликаний знайомити глядача з культурними театральними тенденціями в контексті традиційних та сучасних дискурсів, розкривати звичні теми під незвичним кутом, створювати реалістичні образи як поєднання індивідуальної неповторності характеру та соціально-типової узагальненості.

 4

5

6

7

   Вражаючі сценічні дійства спонукають до співпереживання, допомагають емоційно відчути те, над чим не так часто людина замислюється у клопотах повсякдення. Дивовижний неосяжний світ театральних постановок пробуджує в душах кожного із глядачів світлі, теплі та щирі почуття, надихає до нових звершень, навчає безкорисливо робити добро для оточуючих, бачити красу і захоплюватися нею.

 891 2   У 2015 році студентський народний театр драми і комедії, що діє при факультеті початкової освіти, отримав подарунок – власну театральну студію, завдяки автору проекту, декану факультету початкової освіти, професору Борису Якимчуку та ректорату університету.

 Тепер студентська молодь має змогу проводити тут репетиції, різні творчі заходи, зустрічатися з відомими людьми, гостями і друзями університету.

10

   Колектив театру за свою двадцятирічну історію існування має вагомі здобутки.

 1616779610066

    Ми пишаємось творчими досягненнями колишньої та нинішньої плеяд студентського народного театру драми та комедії, радіємо новим сценічним знахідкам, цікавим яскравим образам.

11

12

Зйомки х/ф «Ворон»

 13

День міста

 

Шановні наші театрали!

Прийміть з нагоди свята найтепліші вітання та сердечну подяку

за відданість справі, за бажання дарувати людям високе мистецтво.

Зичимо всім служителям Мельпомени міцного здоров’я, сил та наснаги, втілення творчих задумів, благодатних умов для розвитку талантів,

визнання глядачів!

Успіхів вам та бурхливих овацій!

 

14