«КОЗАЦЬКОМУ РОДУ – НЕМАЄ ПЕРЕВОДУ»

«КОЗАЦЬКОМУ РОДУ – НЕМАЄ ПЕРЕВОДУ»

Надрукувати

 Є дати, котрі з роками лиш дедалі глибше осмислюються і від того набирають ще більшого значення для історії і сучасності. 14 жовтня Україна відзначає одразу три святаякі роз’єднані часом, але поєднані спільним сенсом: православне свято Покрова Пресвятої Богородиці, День українського козацтва та День захисника вітчизни.

    Для козаків Покрова значилась найбільшим святом. У цей день було притаманно обирати нового отамана, вирішувати питання щодо будівництва нової церкви за кошти козаків. Також у цей день вояки святили свою зброю.

   З метою відродження національних звичаїв, традицій та відзначення Дня захисника України, Дня українського козацтва для учнів 5-11 класів Городецької загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів 12 жовтня був організований позакласний захід «Козацькому роду – немає переводу».

DSC 0332

   Захід відбувався у святково прикрашеному приміщенні школи, із дотриманням козацьких військових традицій та атрибутики .

   DSC 0337

DSC 0340

   До речі, сама школа перебуває в доброму сусідстві з давньою архітектурною пам’яткою ХVІІІ століття Козацькою дерев’яною церквою, Храмом Покрови Пресвятої Богородиці – така її повна назва .

DSC 0348

   Кожен клас (рій) мав можливість презентувати свою винахідливість, знання з історії України і фізичні можливості, виконуючи завдання, квести різних рівнів складності.

DSC 0352

DSC 0384

DSC 0372

   Активну участь у заході взяли члени Студентського наукового товариства (координатор зустрічі – кафедра виховних технологій та педагогічної творчості).

DSC 0326

  Студенти мали змогу продемонструвати свої знання козацьких звичаїв, козацької історії, взяти участь у майстер-класі з розбирання та збирання автомату, ознайомитись із сучасними засобами першої допомоги при пораненні (майстер-клас з накладання медичного турнікету), позмагатися із роєм-переможцем у перетягуванні линви. Родзинкою патріотичного заходу стали показові виступи команди з національного виду спорту хортингу «Мольфар».

DSC 0452

DSC 0449

DSC 0454

DSC 0443

DSC 0490

   Кожен студент отримав масу позитивних емоцій, відкрив для себе сторінки прихованої впродовж багатьох років історії нашої держави та збагатив власний арсенал методів патріотичного виховання підростаючого покоління на оздоровчих та культурних традиціях українського народу.

DSC 0396

DSC 0501

DSC 0512

DSC 0511

DSC 0398

DSC 0385